Bewegingstherapie bij Fysioplus in Hengelo

Maak direct een afspraak voor fysiotherapie

Je kunt bij onze praktijk terecht als je pijn hebt bij bewegen. Voor we een behandelplan opstellen, gaan we eerst met je in gesprek om te achterhalen wat precies je klachten zijn, wat de mogelijke oorzaak is en welke behandeling voor jou het meest effectief is zodat je weer snel van je klachten af bent. Behalve reguliere fysiotherapie biedt Fysioplus een groot aantal andere behandelingen die jou weer in beweging brengen. 

Fysiotherapie - Manuele therapie - Echografie - Medische fitness - Dry needling - Shockwavetherapie

Fysiotherapie

Ons team heeft een deskundige kijk op jouw persoonlijke hulpvraag en beweegproblemen. Samen stimuleren wij je herstel optimaal.
Onze aandacht richt zich tevens op het vergroten van je belastbaarheid. Trainen neemt daarbij een centrale plaats in. Door te werken aan de belastbaarheid verklein je de kans dat de klachten in de toekomst terugkeren.

Shockwave therapie

Shockwavetherapie of extracorporale shockwavetherapie is een moderne behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘shockgolven’. Met een behandelkop kan nauwkeurig gericht behandeld worden. Deze therapie is bijzonder geschikt voor onder meer hielspoor, chronische achillespeesklachten, verkalking in een schouderpees, myofasciaal pijnsyndroom of een tennisarm. De krachtige mechanische golfimpulsen van shockwavetherapie versnellen het genezingsproces. Voor shockwavetherapie kun je direct een afspraak maken bij Fysioplus: een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Ben je (aanvullend) verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt deze behandeling vergoed.

Manuele therapie

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een wetenschappelijke opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daardoor zijn manueel therapeuten experts bij de behandeling van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

het algemeen wordt manuele therapie toegepast bij gezondheidsproblemen die naast pijn, gepaard kunnen gaan met bewegingsbeperking en van de gewrichten. Veelvoorkomende klachten die behandeld worden zijn:

 • Hoofd- en nekpijn, soms in combinatie met bewegingsbeperking
 • Nek- en schouderklachten met pijn en/of uitstraling naar de armen
 • Lage rugklachten, ook met uitstraling naar de benen
 • Hoge rugklachten, in combinatie met rib- en borstpijn
 • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
 • Kaakklachten, in combinatie met nekklachten
 • Heupklachten

Je kunt een afspraak voor manuele therapie maken, zonder dat je een verwijzing van een huisarts of specialist nodig hebt.

Golf-Fysiotherapie

Wil je zonder pijn kunnen golfen?

Kun jij niet de ideale swing maken omdat je een bewegingsbeperking hebt in de gewrichten?  Of omdat je onvoldoende spierkracht, coördinatie of uithoudingsvermogen hebt?


Wij helpen je graag het plezier in het golfen weer terugte krijgen door middel van een behandeling speciaal gericht op jouw klachten.


Wil je beter leren golfen zonder technische aanwijzingen?

Trainen op de drivingrange met of zonder je golfpro resulteert absoluut in een betere techniek. En is dan ook absoluut nodig om een stabielere golfer te worden. Wij kunnen je daarnaast helpen om de techniek die je hebt geleerd nog optimaler toe te passen door een golffitnessprogramma voor je op te stellen. Je traint dan specifiek je lichaam in relatie tot de golfswing. 

Hierbij kun je denken aan mobiliteit, spierkracht en coördinatie. Uiteraard allemaal met als uitgangspunt om een betere golfer te worden.

Fysioplus heeft binnen haar team een gediplomeerd GPA (Golf Physiotherapy Association) golf-fysiotherapeut, Petra Jacobs. 

Zij is gespecialiseerd op het gebied van het analyseren van de swing en het screenen van het lichaam zodat maximaal rendement kan worden behaald uit het golfspel. Ze is zelf een fanatieke golfer en kan de op deze manier de theorie en de praktijk als geen ander bij elkaar brengen om ervoor te zorgen dat je golfspecifieke wensen worden vertaald naar realistische doelen.

Golffolder

Wat bieden wij?


Golf Blessure Programma

Een optimale swing begint bij een optimale beweging van je lichaam die individueel bepaald is.

Indien er klachten zijn zal dit in een intake-gesprek in kaart worden gebracht. Tevens zal een specifieke screening plaatsvinden waarbij gekeken wordt naar mobiliteit/lenigheid van het lichaam en balans/evenwicht.
Ook kan er een video-analyse van de swing gemaakt worden. Op deze manier kan er een goed behandelplan opgesteld worden voor een optimaal herstel van je klachten.


Golf Fitness Programma

Hierbij kun je individueel of in groepsverband deelnemen aan een golfspecifiek fitness programma gebaseerd op de biomechanica van golf. Train je mobiliteit, spierkracht en coördinatie en verbeter op deze manier je golfswing of werk aan een goede opbouw in het hervatten van het golfspel na een blesssure of een operatie.

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe techniek voor de behandeling van spierpijnen en spier gerelateerde klachten. De pijn wordt direct verlicht doordat we kleine naaldjes plaatsen op specifieke plekken die spierknopen of triggerpoints worden genoemd.


In verkrampte spieren kunnen spierknopen ontstaan. Als je daarop drukt, geeft dat vaak een pijnlijke uitstraling door het lichaam. Een spierknoop in de rug kan bijvoorbeeld pijn geven in het been. Het naaldje in de spier zorgt ervoor dat de spier zich kort aanspant en direct weer ontspant, waardoor de pijn direct vermindert en je weer beter kunt bewegen. Bovendien verbetert de doorbloeding van de spier door dry needling aanzienlijk.

Vergoedingen voor fysiotherapie

Je kunt zonder verwijzing van een huisarts of specialist een afspraak voor een fysiotherapie behandeling maken. Of de kosten voor je behandelingen door je verzekering worden vergoed, hangt af van je polis of aanvullende verzekering. Neem voor duidelijkheid over het aantal behandelingen dat vergoed wordt vanuit je basis- of aanvullende verzekering contact op met je verzekeraar.

Echografie


Echografie is een onderzoeksmethode om pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten letterlijk in beeld te brengen: samen met de fysiotherapeut kun je op het scherm meekijken.Tijdens een echografisch onderzoek geeft de patiënt zelf aan wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. De fysiotherapeut kan dan direct een relatie leggen tussen je klachten en de getoonde beelden op het scherm.
De volgende aandoeningen worden hiermee eenvoudig duidelijk zichtbaar gemaakt:
 • Scheurtjes in spieren, kalkophoping, littekens
 • Peesontstekingen, scheuren of verkalking in de pees
 • Slijmbeursontsteking
 • Gescheurde banden
 • Scheuren of ontstekingen in kapsels
 • Kraakbeen slijtage
 • Meniscus problemen
 • Cystes (ingekapselde vochtophoping)
Daarnaast is echografie ook een mooi middel om tijdens het revalidatieproces het herstel te volgen.

Medische fitness


Wil je op een verantwoorde manier werken aan je gezondheid of conditie, dan kun je bij Fysioplus begeleid sporten. 

Onze begeleiding richt zich op het voorkomen van klachten of blessures van de spieren, pezen en gewrichten. 


Begeleid sporten gebeurt in onze ruime oefenzaal met apparatuur. Onder deskundige begeleiding van één van onze fysiotherapeuten wordt getraind in groepen van maximaal 6 personen. Je mag natuurlijk ook bij ons sporten als je geen klachten of beperkingen hebt.


Tijdens het sporten train je conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie. Het individuele trainingsprogramma wordt daarbij nooit uit het oog verloren. Het is niet mogelijk om de kosten voor medische fitness bij je zorgverzekeraar te declareren.